Pusat Pembangunan Pondok Berhad

Pondok Studies Development Centre

Kasut Crocs tiruan hina nama ALLAH

Posted by epondok di Mei 27, 2010


 

Kasut crocs yang menjadi trend di Malaysia kini kerana ianya mudah dipakai dan selesa. Di mana-mana orang menjual kasut crocs ni, di pasaraya, di pasar malam malah di tepi-tepi jalan. Ada jer canopy segera dipasang untuk menjual kasut crocs.

Kalau dah di pasar malam tu terang-teranglah ia adalah kasut crocs tiruan. Berhati-hati membeli kasut crocs tiruan ini kerana saya mendapat email berkenaan lambang crocs tiruan ini yang ada iras-iras kalimah Allah. Mungkin orang kata saya ni terlalu sensitif, takpelah bab-bab agama ni kita memang perlu sensitif terutama ianya akan dijadikan alas kaki.

Kalau entri di isuhangat semalam berkaitan kucing ada kalimah Allah, oklah. Ini benda ciptaan manusia yang kemungkinan disengajakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab sengaja untuk menghina kesucian Islam

Ini adalah logo crocs yang ori..

 


 


Ini pula logo crocs yang dimaksudkan

kasut crocs

Sebarkan kepada rakan-rakan . Posted @ www.isuhangat.net . 

 

About these ads

61 Respons to “Kasut Crocs tiruan hina nama ALLAH”

  1. irnasyuhada said

    ha???bru terfikir na beli kan crocs sbgai hadiah for my bes fen…

  2. eryn said

    spe yg buat kasut nie agak kurang ajar owang nye..!!!

  3. ZAMANI said

    bodo sape buat kasut nie

  4. ae86 said

    Tinggalkan sesuatu yang meragukan kepada yang tidak
    meragukan…

  5. base natang puak2 ni suka timbulkan sentimen terhadap agama islam ni….

  6. emair said

    wei… saytan yang hang nak hina tuhan kami buat ape…..saytan

  7. ezam said

    eh kau ni saytan ke beruk nak mampus ke,rugi aku beli crocs banyak2

  8. ekal said

    bodo spe yg buat ni kalu aq thu aq pkul die…..

  9. apis said

    kalu aq thu aq bunuh die

  10. malisa said

    spa bwat kasut ni memang bgus org nya

  11. fahmi said

    lek la aq bwu pakai crocs nnt aq rembat la kat masjid sembhyg jumaat

  12. lunaheart said

    agaknya owang yg buat kasut ni mmg dh hilang akal dn melampau..

  13. lynn said

    da dew yg ori tp nak bli gak yg local tpu aphal?..
    yg local jew an yg mghina..
    pk pnjng kit..

  14. myra said

    ish3..apela nk jd dgn org zaman skang ni…

  15. amir said

    cam x caye je..bru idam nk beli.

  16. coek said

    woi mai blek duit aku.. rugi ja aku beli..

  17. farah said

    thanx 4 d info. tp guys i punyer crocs sume ori but i noticed logo kat dalam sumer same jer mcm pic yg x ori 2. any idea?????????????
    x leh pakai g la pas nie..huk2

  18. adlin said

    pada orang 2 yang jual kasut crocs kat pasar malam tu,buangjelah.rugipun rugilah………..

  19. nuriman said

    alhamdulillah tak pernah beli kasut macam ni…inilah satu penghinaan utk umat islam berhati2lah..INI KERJA KAFIR ………

  20. armadrafar said

    http://www.rm20segera.com/?r=chearmad

  21. ahan said

    klau trblie buang je lambg tu.ksut jgn buang m’bzir..

  22. azita said

    tapi saye rase lambang crocs tu x ckp satu batang…
    iaitu ‘alif’…
    yg ade nye ‘lam’ ‘lam’ ‘ha’..
    saye x sokong…

  23. fatin said

    abang aq baru jew beli,tgk jew ksut 2 tbe2 ade kalimah nama ALLAH,,terus g tukar..dajal betol ar owg yg wat ksut nih..aq x bli dah jenama “CROCS”

  24. shah said

    saya kurang bersetuju sebab tak cukup alif….sama macam azita dan Ha pulak ada 3 cbg diatas ( bntk tangan croc) yang tak bersambung dan tak menmpkkan langsung Ha disitu….satu je sy nak ckp kalau rasa meragukan jagan pakai sy pun tak prnah pakai tapi nak prcya bulat2 mngkan tak kot…..

  25. shafiq said

    rugi aku beli banyak button

  26. zaid said

    spe yg buat kst neee
    mg x aman hdp dia bodohhhhhhhhhhhhhh

  27. zaid said

    ako gan kwn ako bru nak beli tapi ada stu kalimah ALLAH
    spe yg buat tau jeeee lah bls nya

  28. Asri said

    kalau aku jumpa orang yang buat kasut crocs ni aku pancung kepala dia

  29. solehuddeen said

    aq akan pancung kepala org tu

  30. hamdan said

    nasib baik tk beli hari tu kt pasar malam termeloh

  31. qeseeh said

    betul 2 spe yng buat kasut jahat jahat

  32. Punk Not D3@th said

    kalau aku dpat orng yg wat kasut nie….
    aku pukul die smpai maty…
    aku rse mesti orng kafir yg wat ksut nie….
    CALL ME PUNK NOT DEATH
    SYAFIQ FUCKER SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  33. assalamualaikum semua…tolongla,jgn la mo fikir yg bukan2 sal benda nie…
    sumanya xda kaitan sal agama nie…kita jak tlampau befikir yg negatif…
    klo btul2 ka td ayat Al-quran yg dia tulis td xpa…
    ini iras2 jak la.jangan tlampau prejudis ngan benda nie dlu k…
    suma nie punca dari pemBOIKOT jak la…dia tlampau taksub ngan benda yg x biasa d pandang iras2..
    klo bleh kita fikirlah bgus2..ini cuma lambang..bukan ayat Al-quran yg d tulis d slipar tu…
    saya nie bukanla nak nasihat sapa2..tp kita mengingatkan..supaya ter elak dari perbuatan fitnah..
    sapa yg x puas hati..add jak fb aq kat email nie k…..tk1_more14@yahoo.com

  34. shabiq said

    panggil orang yang buat kasut ni jumpa saya kuang ajo betul mau aje saye bunuh die ni. tak guna insafla

  35. dylan said

    kurang ajar betul orang yang buat tu kalau aku jumpa memang aku layak dia sampai mati boh boh dan bangan

  36. siti said

    bnde da t’bkti…
    kte kne pndang bnde ny..
    bkn pkra men2..
    nk kew owg hine tuhan kite..
    yg xskong aQ mmg bodo..

  37. cactus said

    kena pikir jgk..cz ktew an agame islam…walau pown hnye lambang..tuh dah cukup memadai tuk diperkatakan…
    lgi pown owng2 kafir kan xsuke islam..kebanyakan nyer…
    so xslah tuk ktew hnye berwaspada…^_^..
    pendangan sayer ajer…

  38. butuh yg dok hina tuhan kami psal pa?

  39. kalau nak beli blh pakl buat tak tau je

  40. pepat said

    pd pndapat aku la kn, mmg la iras2 nme Allah, da perasan buang je lmbang tu,kn getah,bakar je sket, xrugi sgt..kalo yg local, nk buang da rugi rm20++, kalo yg ori plak ratus2..kn rugi..tuhan kite pun xsuke kite wat bnd2 yg merugikan kite kn..lg satu, kalo xpuas ati, xpyh la maki, cube bg pndapt2 secare berhikmah, jgnla mrh2 xtntu pasal, pk sblm luah kn pape…da terlepas susa nk tarik balik…

    setiap bende yg jd, ade hikmahnye..so pk2 kn la, knpe bnd ni bole terjadi..n ape hikmahnye…

  41. Sy sk0ng kate pepat.. Juz name Allah 2 jgn dbuang.. E2 kerja kafir.. Kite simpan kt tempat kte xblh ingt..

  42. eira said

    mmng x gna spew y bt dan mghina nma ALLAH ..kpada smua wrga mlaysia jgan gna ksut 2…

  43. ana said

    assalamualaikum saudara dan saudari sekalian.

    macam ini lahh.
    okayh mmg semua orang mula marah bila nampak benda ni.tetapi beragak-agaklah wahai saudara saudari sekalian. anda terang2 menunjukkan kemarahan.baguslah.menunjukkan semangat dan darah keislaman dari diri masih utuh.namun lihatlah semula pada perkataan yang anda lontarkan. perlukah sampai sebegitu sekali? tak ada salah nak meluahkan kemarahan tapi, jagalahh perkataan anda juga.ia sebenarnya mengambarkan keperibadian seseorang jugak. sila2 renungkan kembali.
    tak usah berbangga sayangkan Islam sekiranya anda tidak mempraktikkan bahasa yang enak dan sesuai. ap pandangan agama lain trehadap kita,umat islam apbila membaca komen berbaur bahasa2 kesat? bangsa malaysia, budi bahasa kan dititikberatkan.
    maaf dari saya sekiranya teguran ini menguris mana2 pihak.
    saya tak ingin komen lebih2 pasal gambar tersebut tetapi memadai lahh setakat ini.sekian.
    renung-renungkan lahh..

  44. linear said

    wslm..Aku pun setuju dgn pepat n ana..marah camner pun, jaga la tutur kata..tak sedap betul org islam ckp mcm tu..islam tak ajar kita berbahasa kesat..malah, mengutamakan akhlak terpuji..pasti ada cara lain utk tunjuk rasa tidak puas hati..betul tu, buang lambang yg meragukan tu jer..

  45. danial fitri said

    salam kpda smua hamba2 allah,,d sni aq nkan la nk mngata psal agama,,korng bli ja CROCS 2,,korang kikis la dngan pisau,,kan snang,,bg pndpat aq la,,,jngan ar trlalu taksub sngat,,aq bkan mnghina agama,,tp korng byangkan la,,xckup alif,,aq p0n pkai jga,,tp aq tnya stengah ustaz,,dye kata,,xda slahnya,,sbab itu ialah iras2 ja,,s0 aq mlas nk ckap bnyak,,rnung rnungkan,,slamat brteka,,add aq kat myspace,,phd.hardstyle@yahoo.com,,n facebook,,last.coner@yahoo.com…k…

  46. nonoo said

    crocs ni ciptaan manusia yg sngt hebat…
    tapi kalaw kita sygkan agama kita…buangkan lah bnda ni…
    sy pun tpaksa mbuang semua koleksi crocs sy …koleksi yg amat sy syg….
    tp ALLAH lebih pnting bbnding crocs….
    proud to be muslim….
    hate to be crocs fan…

  47. kenapa la org zmn skrg nie nak hina org islam???jht btl sapew yg buat mcm tu kalau ikt ati dah jmpe j prg yg cipta kasut crocs nie sayew hempuk die sampai mati baru puas hati sayew!!!!!!

  48. effa said

    mane ada kalimah allah yg ada , cuba lihat betul2 alif x de yg ada lilah

  49. power said

    siapalh yg wat kasut ni memang orang kafir.Lah aku baru beli .takkan nak buang kot.

  50. hamba said

    aku beli..tpi ak kikis lambang uh..xD

  51. imiey said

    korng sume dok gado,kaum kafir sume snyom n tgelak bce komen2 korng..xpyh la nk mp’bsrkn hal ni..orng yg mnimbulkn hal ni sngaje buat2..dh terang2 xde huruf alif,knp nk tmbh2 lak..mmg die sngaje wt kte sume gado..haha..korng sume ni..xleh tgok brng laris,mle la cri psl..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 16,382 other followers

%d bloggers like this: