Pusat Pembangunan Pondok Berhad

Pondok Studies Development Centre

Jamuan Laksa untuk derma Masjid Pondok Tunjung, Kota Bharu

Posted by epondok di Mac 31, 2015


Dijemput muslimin dan muslimat untuk majlis jamuan laksa dalam mengutip sumbangan derma bagi baik pulih bumbung Masjid Pondok Tunjung, Kota Bharu

 

Tarikh :  4 April 2015 (Sabtu)

Masa   : 11 pagi hingga 4 petang

Tempat : Pondok Tunjung, Kota Bharu

 

Assalamu‘alaikum wbt

MEMOHON SUMBANGAN “MEMBAIK-PULIH BUMBUNG MASJID” PONDOK TUNJONG,

Dengan segala hormatnya kami Jawatan Kuasa Masjid Pondok Tunjong (Madrasah Al-Fununiah Al-Tunjuniah) sukacita memaklumkan bahawa “Sebahagian besar atap/bumbung masjid kami” telah mengalami kebocoran yang sangat perlu kepada usaha pembaikian.

Untuk makluman tuan, masjid pondok tersebut telah didirikan pada tahun 1984 dengan cara dan corak pembinaan yang lama. Sekarang telah berusia 30 tahun dan mengalami masalah seperti tersebut diatas tadi. Jawatan kuasa telah bermesyuarat dan memutuskan untuk membaik-pulih memandangkan masalahnya yang sangat serius. Anggaran perbelanjaan adalah hampir RM70,000.

Pada masa ini, pondok kami mempunyai 30 pelajar tetap yang terdiri dari pelbagai latar belakang. Kebanyakannya dari golongan miskin dan juga anak-anak yatim. Juga menyantuni beberapa keluarga serta sejumlah warga emas.Masjid juga dimakmurkan oleh penduduk sekitarnya melalui solat berjemaah setiap waktu di samping kuliah-kuliah yang berterusan.

Justeru itu, kami dengan berbesar hati :
Memohon sumbangan/derma/zakat dari pelbagai pihak demi menjayakan misi yang suci ini.Sumbangan Ikhlas dari YBhgDato’/Datin /Tuan/ Puan /Muslimin /Muslimat boleh disalurkan terus melalui akaun kami di :

Nama Penerima : MADRASAH AL-FUNUNIAH AL-TUNJUNIAH
No.Akaun : 5531-0456-0280
Nama Bank : MAYBANK KOTA BHARU KELANTAN

Sebarang pertanyaan sila hubungi :
Ust. Mohd Nasharuddin Bin Mohd Abdul Ghani H/P: 019-985 9887
Ust. SrHj Mat Daud Bin Deraman (Pengerusi) H/P: 019-981 5656

Bersama ini disertakan “salinan surat perwakilan pondok bagi pihak Majlis Agama Islam Perlis ” untuk membuat kutipan zakat & mengagihkan kepada asnaf yang ditentukan. Resit Rasmi bayaran zakat akan dikeluarkan oleh Majlis Agama Islam Perlis, (MAIPs). Salinan Resit Rasmi pembayaran zakat turut disertakan. Sila lihat lampiran 1 & 2. Manakala gambar-gambar masjid (bunmbung lama dan baru) ditunjukkan dalam lampiran 3-4

“Dan perumpamaan orang yang meng’infaq’kan hartanya untuk mencari redha Allah dan untuk memperteguhkan jiwa mereka, seperti sebuah kebun yang terletak di dataran tinggi yang disiram oleh hujan lebat. Maka kebun itu menghasilkan buah-buahan dua kali ganda. Jika hujan lebat tidak menyiraminya, maka embun (pun memadai). Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan”.
[Al-Baqarah 2: 265]
Diatas kerjasama serta sokongan pihak tuan untuk bersama kami menjayakan misi diatas, kami dahului dengan ucapan jazakumullahukhairan kathira

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: